Forside/innlogging

Aktiviteter - hva vil du se når du besøker oss?

Opprett bruker for å starte besøksplanleggingen...

NB! Minimum gruppestørrelse er 8 personer.

Gruppene blir fulgt rundt av en student fra ett av våre studieprogram.
Benytt gjerne muligheten til å stille spørsmål om NTNU, Trondheim, studentlivet og hvordan det er å starte å studere her.

 • Elektronikkløypa

  Antennelaboratoriet.jpg

  Opplev "død" lyd i det ekkofrie rommet - eller kanskje 3D-lyd. Løs labyrinten med din egen stemme. Se satellitter som skal sendes opp i rommet. Få innblikk i nanoteknologiens verden. Hvordan ser en "chip" ut?

  De forskjellige postene er nødvendigvis ikke alltid tilgjengelige.

  Varighet: 60 min


 • Teknisk kybernetikk

  itk-slanger-0158.jpg
  itk-industrirobot-0131.jpg

  Prøv deg som helikopterpilot eller bli servert drikke av en industrirobot! Møt Anna Konda, en elektrisk slangerobot. Prøv en Segway – en "kybernetisk" sykkel. Få innblikk i robotkonkurransen "Eurobot" som kybernetikk-studenter årlig deltar i.

  Varighet: 60 min


 • Elektrisk energi

  elkraft-lys-0348.jpg
  elkraft-gocart-0363.jpg

  Se lynnedslag i et laboratorium! Bli med på demonstrasjon av lys, belysning og fornybar energi. Opplev induksjonsoppvarming av pølser. Se hvordan en elektrisk go-cart er utviklet!

  Varighet: 60 min


 • Kryptografi og hemmelige koder

  Krypto.jpg

  Hvordan bruker vi matematikk for å være sikker på at du ikke blir overvåket på internett? Det ligger mye sensitiv informasjon om deg på internett, for eksempel resepter, helseopplysninger eller hva du har i banken, så det er må være strenge sikkerhetskrav til nettsider der du kan finne slik informasjon.

  I dette foredraget viser vi hvordan du kan vite at ingen leser det samme som deg, og hva hengelåsen i adressefeltet faktisk betyr. Du har kanskje hørt at store primtall er viktige for sikkerheten på internett - her får du se og prøve hvorfor.

  Varighet: 30 min


 • Hackerspace

  HS Raspberry Pi 2014.jpg
  HS Oculus Rift 2014.jpg

  Velkommen til Institutt for datateknologi og informatikk (IDI)!

  Har du noen gang prøvd Oculus Rift, Arduino eller Raspberry Pi? Dette har du muligheten til i IDIs kreative verksted for studenter, Hackerspace.

  Varighet: 60 min


Opprett bruker for å starte besøksplanleggingen...