Forside/innlogging

Aktiviteter - hva vil du se når du besøker oss?

Opprett bruker for å starte besøksplanleggingen...

NB! Minimum gruppestørrelse er 8 personer.

Gruppene blir fulgt rundt av en student fra ett av våre studieprogram.
Benytt gjerne muligheten til å stille spørsmål om NTNU, Trondheim, studentlivet og hvordan det er å starte å studere her.

 • Elektrisk energi

  elkraft-lys-0348.jpg
  elkraft-gocart-0363.jpg

  Se lynnedslag i et laboratorium! Bli med på demonstrasjon av lys, belysning og fornybar energi. Opplev induksjonsoppvarming av pølser. Se hvordan en elektrisk go-cart er utviklet!

  Varighet: 60 min


 • Kryptografi og hemmelige koder

  Krypto.jpg

  Hvordan bruker vi matematikk for å være sikker på at du ikke blir overvåket på internett? Det ligger mye sensitiv informasjon om deg på internett, for eksempel resepter, helseopplysninger eller hva du har i banken, så det er må være strenge sikkerhetskrav til nettsider der du kan finne slik informasjon.

  I dette foredraget viser vi hvordan du kan vite at ingen leser det samme som deg, og hva hengelåsen i adressefeltet faktisk betyr. Du har kanskje hørt at store primtall er viktige for sikkerheten på internett - her får du se og prøve hvorfor.

  Varighet: 30 min


 • Datamuseum og Hackerspace

  HS Arduino 2014.jpg
  HS Oculus Rift 2014.jpg

  Velkommen til Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap (IDI)! Hos oss kan du oppleve følgende:

  Hackerspace: Har du noen gang prøvd Oculus Rift, Arduino eller Raspberry Pi? dette har du muligheten til i IDIs kreative verksted for studenter.

  Datamuesum: Velkommen til Norges eneste datamuseum. Her kan du bl.a. utforske datamaskiner store som rom og spille dataspill på en ekte Commodore 64.

  Gruppestørrelse: Maks 15 personer. Større grupper blir delt opp i flere mindre.

  Varighet: 60 min


 • Elektronikkløypa

  Antennelaboratoriet.jpg

  Opplev "død" lyd i det ekkofrie rommet - eller kanskje 3D-lyd. Løs labyrinten med din egen stemme. Se satellitter som skal sendes opp i rommet. Få innblikk i nanoteknologiens verden. Hvordan ser en "chip" ut?

  De forskjellige postene er nødvendigvis ikke alltid tilgjengelige.

  Varighet: 60 min


 • Teknisk kybernetikk

  itk-industrirobot-0131.jpg
  itk-slanger-0158.jpg

  Prøv deg som helikopterpilot eller bli servert drikke av en industrirobot! Møt Anna Konda, en elektrisk slangerobot. Prøv en Segway – en "kybernetisk" sykkel. Få innblikk i robotkonkurransen "Eurobot" som kybernetikk-studenter årlig deltar i.

  Varighet: 60 min


Opprett bruker for å starte besøksplanleggingen...