IMEbeta

IT og utvikling ved IME-fakultetet

Bidra og vinn gavekort på 3000 kr

with 15 comments

Oppdatering: Vi åpner konkurransen for NTNU-ansatte også, i tillegg til studenter.

Som del av arbeidet med å forbedre NTNUs områder i OpenStreetMap arrangerer vi en konkurranse for NTNU-studenter og ansatte. Vi vil at du registrerer deg på OpenStreetMap.org og blir med på kartdugnaden. Er vi riktig heldige blir du hekta og får lyst å bidra også når konkurransen er over.

Vi trekker én person fra hver av de gruppene under, vinnerne får hver sin Midtbysjekk á 3000 kr.

• Beste bidragsyter til NTNUs campusområder.
  • Én tilfeldig bidragsyter til NTNUs campusområder (trekning fra loddpotten).
  • Én tilfeldig bidragsyter til Midtbyen (trekning fra loddpotten).

Det er IME-fakultetet og Informasjonsavdelingen ved NTNU som står bak konkurransen.

Kartutsnitt

Hæ, hva-for-noe?

OpenStreetMap (OSM) er et kart laget på dugnad av mennesker fra hele verden, på samme måte som det velkjente nettleksikonet Wikipedia. Det finnes mange måter å bidra til OSM. Er du helt fersk anbefaler vi at du tar en titt i nybegynnerguiden.

Konkurranseregler

1. Påmelding skjer ved å poste en kommentar med OSM-brukernavnet ditt her på bloggen. Du bruke NTNU-adressen din i e-postfeltet, og oppgi ditt virkelige navn. (Vi synes det er hyggeligere slik).
  2. Konkurransen omfatter bidrag til NTNUs campusområder merket med blå «i» (inklusive nærmområder), samt Midtbyen innenfor elveslyngen og fjorden, vestover til Ila kirke.
  3. Som bidrag regnes changesets/endringssett til OpenStreetMap.org og opplastede GPS-spor.
  4. Alle bidrag i konkurranseperioden svarer til lodd i trekningen.
    1 GPS-spor = 10 lodd.
    1 changeset med fornuftig kommentar = 1 lodd (dog maks 1 lodd innenfor en periode på 3 minutter).
  5. «Beste bidragsyter» kåres av en jury bestående av representanter fra prosjektet, basert på kriteriene:
    1. Nøyaktighet og detaljeringsgrad i inntegning.
    2. Korrekt tagging.
    3. Forbedring/verdiøkning av NTNUs campusområder og kartet i sin helhet.
  6. Hver deltaker kan bare motta én permie, ved sammenfall gjøres omtrekking. Kun bidrag fra NTNU-studenter og -ansatte vil bli premiert.
  7. Sabotasje eller juks (eks: verdiløse endringer kun for å øke antall changesets) = diskvalifikasjon.
  8. Respekter copyright, kopier ikke fra andre kart.
  9. Følg retningslinjene på prosjektwikien, ikke skad andres arbeid, vær grei og snill.
  10. Konkurransen varer til og med søndag 15. november.
  11. Vinnerne blir publisert på bloggen og kontaktet pr e-post innen utgangen av november.

Lykke til!

Written by Rune M. Andersen

oktober 13th, 2009 at 12:20 pm

15 Responses to 'Bidra og vinn gavekort på 3000 kr'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Bidra og vinn gavekort på 3000 kr'.

1. Er det noe mer enn listen under som skal «mappes»(kopiert fra wikien deres)?

* Roads
    * Foot paths
    * Buildings («official» list)
    o Gløshaugen done (but Varmeteknisk/Kjelhuset needs clarification)
    * Parks (medium and large ones, not random patches of grass)
    * Parking lots
    o Gløshaugen parking list, Gløshaugen parking map Only Gløs G unfinished
    * Stores, coffee shops, «kantiner» (?) (run either by SiT or others)
    * 12 university libraries (list containing ref-numbers) All done

13 okt 09 at 14:21

2. God spørsmål! Ja, vi ønsker så mye relevent data som mulig inn i kartet. Hva som er «relevant» blir opp til hver enkelt å vurdere, det gjør uansett ikke noe om der ligger mer data enn vi velger å vise frem i «hovedvisningen».

Jeg har oppdatert wikien for å klargjøre litt.

13 okt 09 at 14:30

3. Forslag til auditorium-merking(relevant for studenter og besøkende)

Auditorium

* amenity=auditorium
    * room_nr=117 Offical room number.
    * name=S1 Name used for the auditorium.
    * floor=1 What floor the auditorum is on.
    * seats=116 How many seats are availible.

13 okt 09 at 15:04

4. floor vs level er debattert f.eks. her: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Relations/Proposed/Level

Forøvrig kan vi ta forslagene og diskusjonene til hvordan vi best tagger på prosjektwikiens diskusjonsside :)

13 okt 09 at 15:15

5. Bra initiativ :)

Registrerte meg på OpenStreetMap siden som magnunor og er i gang med å fikse småting på Gløs.

Magnus Nord

13 okt 09 at 18:12

6. brukernavnet på osm er espenso :)

Hvor mange lodd er det å legge til POI’s?

13 okt 09 at 20:06

7. Å legge til et POI kan fint gjøres som 1 changeset, altså 1 lodd.

13 okt 09 at 20:33

8. Dette var sannelig en god idé. Jeg oppdaget OpenStreetMap ifm. en foreldreaksjon (visualisere data over unger i skolekretser) og har siden tatt det i bruk profesjonelt i et spillprosjekt (playtrd). I playtrd ser vi på hvordan campus og områder dekket av Trådløse Trondheim (generelt områder med posisjoneringsteknologi) kan utnyttes som arena for ulike typer spill (rebusløp, politi/zombie og røver/survivor, …). Et godt kart over campus og meta-informasjon om POIs vil gjøre det enklere for oss å utnytte området i spillene!

Hallvard Trætteberg

14 okt 09 at 11:41

9. Bra prosjekt, har brukernavn: MagS

Magnus Sulland

14 okt 09 at 22:57

10. Artig å høre! Håper kartet kommer til god nytte!

14 okt 09 at 23:26

11. Prøver å få til noe, har brukernavn: Margrethe

Margrethe Overå

15 okt 09 at 20:08

12. [...] never too late to get started,  but keep in mind that the competition ends on the 15th of November. (Official rules and [...]

13. Har lagt til bussholdeplassen på Prestegårdsjordet ved Gløs og et par småting på campus.
    brukernavnet mitt er jeremy.

Jeremy King

17 okt 09 at 17:23

14. Velkommen til nyankomne mappere! Vanskelig å finne (på) noe å legge inn? Husk at NTNU har flere campuser som fremdeles er «fritt vilt» :)

17 okt 09 at 21:11

15. Hei :D

Jeg mapper under navnet tonjert på kartene.

Tonje Kristoffersen

4 nov 09 at 21:59